Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

σας παρατάω και φεύγω

Η Κατερίνα Κατή ήταν ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας των αποχωρήσεων από μια τηλεοπτική εκπομπή. Μέχρι τον επόμενο φυσικά. Αποχώρησε από την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα το βράδυ της Τρίτης 26 Φεβρουαρίου μετά από καυγά με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Στις μέρες μας το να πετάει ένας πανελίστας το μικρόφωνο δεν είναι κάτι σπάνιο. Ο πρώτος καυγάς στα πλατώ της τηλεόρασης έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Το τότε ΕΙΡΤ είχε την εκπομπή «πρόσκληση σε γεύμα», μια εξωτερική παραγωγή του Σπύρου Σπυρίδη που παρουσίαζε η γυναίκα του εκφωνήτρια της ΥΕΝΕΔ Εύη Ιωαννίδου και η ηθοποιός Βίρνα Νιαβή. Το ντεκόρ της εκπομπής ήταν ένα εστιατόριο πολυτελείας όπου οι καλεσμένοι έτρωγαν –το φαγητό ερχόταν στο στούντιο από το Floca – και συζητούσαν. Σε μια τέτοια συζήτηση, το 1973 (20 Μαρτίου) τα αίματα άναψαν. Καλεσμένοι ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης και ο Δημήτρης Κολλάτος που έκανε καριέρα στη Γαλλία. Κουβέντα στη κουβέντα τα πνεύματα άναψαν και έκπληκτοι οι τηλεθεατές ανακάλυψαν τον τηλεοπτικό καυγά.
Το σχετικό απόσπασμα δεν έχει διασωθεί, αλλά μοιάζει με φιλική κόντρα μπροστά σε αυτά που γίνονται στις μέρες μας.
Αυτός όμως ο καυγάς ήταν αρκετό να γίνει θέμα συζήτησης στην Αθήνα και νούμερο στις επιθεωρήσεις της εποχής.
Λίγο αργότερα η εκπομπή πιστώθηκε άλλη μια επιτυχία. Σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού ο Βασίλης Κωνσταντίνου, τερματοφύλακας των «πρασίνων» και ο Τάκης Συνετόπουλος, αμυντικός των «ερυθρόλευκων» κυνηγιόντουσαν μέσα στο Στάδιο Καραϊσκάκη κι η τηλεόραση έδειχνε ζωντανά το ματς και φυσικά το κυνηγητό τους. Ο Χρήστος Ράπτης, γνωστός αθλητικός συντάκτης της εποχής και εξαιρετικός ρεπόρτερ, έφερε και τους δύο στο στούντιο χωρίς να γνωρίζει ο ένας την παρουσία του άλλου. Κι οι δύο συνέχισαν τον καυγά πριν ζητήσουν να σταματήσει η βιντεοσκόπηση. Όχι δεν κυνήγησε ο ένας τον άλλο στο στούντιο που ήταν έτσι κι αλλιώς μικρό για τέτοιες επιδόσεις. Σήμερα πάντως οι δυό τους είναι πολύ καλοί φίλοι.
Δείτε την επεισοδιακή αποχώρηση του Χατζηστεφάνου από εκπομπή του Μάκη
http://www.youtube.com/watch?v=aHDreqsuxO4

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα λετε καλα-με το κυνηγητο του συνετοπουλου απο τον Βασιλη...
Ετσι εχουν τα πραγματα, ως ακολουθως...

"Στο 81' ο Παναθηναϊκός ζητησε πέναλτι, ο Λάτσιος έδειξε να συνεχιστεί και το παιχνίδι... σταμάτησε από τις διαμαρτυρίες.

Μέσα στο κομφούζιο που ακολούθησε οι Κωνσταντίνου και Συνετόπουλος βρίστηκαν και ξεκίνησαν ένα απίστευτο κυνηγητό. Ο Κωνσταντίνου κυνηγούσε τον Συνετόπουλο σε όλο το γήπεδο και λίγο πριν το τέλος της... κούρσας μπήκαν στη μέση κάποιοι πιο ψύχραιμοι και πρόλαβαν τα χειρότερα.."