Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

το σπίτι με τον φοίνικα

Κανάλι: ΥΕΝΕΔ
Πρεμιέρα: 2 Απριλίου 1970
Ημέρα προβολής: Πέμπτη
Επεισόδια: 13
Διάρκεια: 30’
Σκηνοθεσία: Ιάσων Γιαννουλάκης/Θόδωρος Αδαμόπουλος
Σενάριο: Κική Σεγδίτσα
Καστ: Κώστας Καρράς, Ερικα Μπρόγερ, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Μανώλης Δεστούνης, Κατερίνα Γιουλάκη, Ανδρέας Φιλιππίδης, Τάκης Μηλιάδης
Παραγωγή: Κώστας Σισμάνης
Υπόθεση: Μια βραβευμένη σεναριογράφος επιστρέφει έπειτα από χρόνια απουσίας στο εξωτερικό. Αγοράζει μια βίλα στη Κηφισιά και ζει μακριά από τον κόσμο μαζί με ένα μικρό παιδί. Ενας δημοσιογράφος επιδιώκει να της πάρει συνέντευξη. Δεν τα καταφέρνει κι αναθέτει σ’ ένα ντέντεκτιβ να την παρακολουθήσει. Δεν αργεί να αποκαλύψει ότι η πετυχημένη και πλούσια σεναριογράφος είναι ένας παλιός του έρωτας. Μόνο που τότε ήταν άσχημη και την είχε διώξει με τον χειρότερο τρόπο. Ο δημοσιογράφος καταλαβαίνει ότι το παιδί είναι δικό του και το «χάπι εντ» δεν αργεί. Ο έρωτας επιστρέφει και όλοι μαζί, η σεναριογράφος, ο δημοσιογράφος και το παιδί τους ζουν στη βίλα που έχει ένα φοίνικα στην αυλή.
Info: Είναι το πρώτο ελληνικό σήριαλ και μάλιστα κινηματογραφημένο. Ξεκίνησε από μια ιδέα του Κώστα Σισμάνη, στελέχους της ΥΕΝΕΔ τότε, συνεργάτης για πολλά χρόνια του BBC που συμφώνησε με την εταιρεία τηλεοράσεων URANIA να προχωρήσουν στην παραγωγή του σήριαλ. Η URANIA θα προσέφερε την εκπομπή στα πρότυπα των αμερικάνικων σήριαλ συνεχείας. Βέβαια τότε η λέξη σήριαλ ήταν άγνωστη. Και η πρώτη ελληνική σειρά παρουσιάστηκε ως «ελληνικό θέατρο συνεχείας». Το κάπως αφελές σενάριο, αλλά και τα πολλά τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν δεν έφεραν τα αποτελέσματα που περίμεναν οι συντελεστές της. Η Κική Σεγδίτσα συνέχισε τη δημοσιογραφία και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ κι ο Κώστας Σισμάνης επέστρεψε στα καθήκοντά του στον τομέα ειδήσεων του σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: